aga zalicza się do grupy wag elektronicznych nielegalizowanych TP-15/1 wer. S. Wagi te służą do określania procentowej zawartości skrobi w ziemniakach. Zasada działania wagi polega na zważeniu porcji ziemniaków w powietrzu, a następnie po zanurzeniu ich w wodzie. Na podstawie pozornej masy próbki (tej zanurzonej w wodzie) wyznaczana jest procentowa zawartość skrobi w ziemniakach. Waga może być wykonana w dwóch wersjach S1 lub S2 różniących się typem zastosowanego miernikami. Waga TP-15/1 wer. S1 zawiera miernik ZOT-3 wer. 4.90, natomiast waga TP-15/1 wer. S2 zawiera miernik ZOT4 wer. LC-1D-S2. Waga TP-15/1 wer. S2 umożliwia zaprojektowanie przez użytkownika czterech linii nagłówka po 40 znaków każdy, który może być następnie wydrukowany razem z raportem na dołączonej do wagi drukarce. Dodatkowy wyświetlacz LCD w wadze TP-15/1 wer. S2 pozwala na intuicyjną obsługę oraz wyświetlenie większej ilości informacji niż w wadze TP-15/1 wer. S1. Waga TP-15/1 wer.S2 może pracować w cięższych warunkach ze względu na szczelną obudowę miernika wykonaną ze stali kwasoodpornej.
Lp.
Wyszczególnienie
Parametry
1
Typ wagi do skrobi
TP-15/1 wer. S1
TP-15/1 wer. S2
2
Typ miernika
ZOT-3 wer. 4.90
ZOT4 wer. LC-1D-S2
3
Klasa dokładności
III
4
Obciążenie maksymalne
Max = 15000 g
5
Wartość działki odczytowej
d = 1g
6
Górna granica tary
T = - Max
7
Wartość działki tary
dT = d
8
Zakres temperatury pracy
1ºC ÷ +40ºC
9
Zasilanie elektryczne
Zasilacz TATAREK 10,5V AC 600mA
opcja: baterie 6xAA (R6) lub akumulatory 6xAA (R6)
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce..